Julkisivu-, parveke- ja ikkunakorjaukset.

Kumppanisi taloyhtiöiden ja kiinteistöosakeyhtiöiden julkisivurakenteiden korjauksissa.

Mikään ei ole ikuista, ei myöskään kiinteistöjen julkisivurakenteet. Julkisivut ovat myös rakennuksen käyntikortti antaen ensivaikutelman rakennusta katselevalle. Esteettisyyden lisäksi julkisivurakenteilla on tärkeä rooli rakennuksen rakennusfysikaalisen toimivuuden sekä energiatehokkuuden näkökulmasta.

Kaikki julkisivurakenteet julkisivumateriaalista riippumatta vaativat elinkaaren aikana huoltoa ja korjauksia. Oikein tehdyllä huollolla vaikutetaan positiivisesti rakenteiden korjaussykliin. Julkisivukorjauksen tarve voi kohdistua niin yksittäiseen rakenneosaan kuten parvekkeisiin, mutta se voi olla myös kokonaisvaltainen korjaushanke, jossa kunnostetaan parvekkeiden lisäksi ulkoseinät, ikkunat ja vesikatto. Kokonaisvaltainen julkisivujen korjaushanke on kiinteistön mittavimpia korjaushankkeita.

Julkisivujen korjaustarvetta seurataan säännöllisesti teetettävillä kuntotutkimuksilla ja tarkastuksilla, jotka kannattaa aloittaa viimeistään 15 vuoden päästä rakennuksen valmistumisesta. Tutkimuksissa tutustutaan olemassa oleviin rakenne- ja rakennussuunnitelmiin sekä muihin saatavilla oleviin lähtötietoihin.  Kuntotutkimuksen tapa ja laajuus määritetään aina kohdekohtaisesti julkisivurakenteen tyyppiin perustuen. 

Julkisivujen kuntotutkimuksiin liittyy usein tutkimusnäytteiden ottamista ja niiden tutkimista erikseen laboratoriossa tai rakenneavauksien teettämistä.  

Kuntotutkimuksissa selvitetään rakenteen vaurioitumisaste, laajuus ja syntymekanismi ja tutkimuksen raportti korjausehdotuksineen toimii usein julkisivujen korjaussuunnittelun perustana. Korjaussuunnittelu voidaan aloittaa erillisellä hankesuunnitelmalla, jossa verrataan esimerkiksi kuntotutkimuksessa esitettyjen korjaussuosituksien eroja kuten kustannuksia ja pitkäikäisyyttä sekä saavutettavia hyötyjä esimerkiksi rakennuksen energiatehokkuudessa.

Julkisivujen korjaussuunnittelussa laadimme korjaushankkeen kannalta oleelliset rakennesuunnitelmat detaljipiirustuksineen, tarvittavat työtapaselostukset materiaaleineen ja hankimme tarvittavat arkkitehtisuunnitelmat lupineen.

Etsitkö luotettavaa insinööritoimistoa kumppaniksi?

Olet tullut oikeaan paikkaan. Jätä tästä yhteydenottopyyntö ja keskustellaan tarkemmin asiasta. 


    Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi tallentamisen vastausten käsittelyn ajaksi. Rekisteriseloste.

    Lataa uusin lehtemme!

    Tilaa uusin asiakaslehtemme sähköpostiisi. Jätä yhteystietosi tähän!

      Tilaamalla lehden hyväksyt tietojen tallentamisen. Voit poistua uutiskirjelistalta koska vain sähköpostilinkistä.