Hankesuunnittelu
Hankesuunnittelu on suositeltavaa tehdä, jos korjaushankkeen laajuus on suuri, korjattavia rakenneosia on useita, rakenneosilla on erilaisia korjausvaihtoehtoja tai jos tilaaja ei tarkalleen tiedä mikä on heille sopivin korjauskokonaisuus.
Hankesuunnittelussa käydään yhdessä tilaajan kanssa läpi eri rakenneosien korjausvaihtoehdot, niiden hyödyt ja haitat sekä kustannukset. Hankesuunnittelun yhteydessä teetetään tavallisesti myös tarpeelliset lisätutkimukset ja -kartoitukset. Hankesuunnittelun perusteella tilaajalla on riittävät tiedot päättävät heille soveltuvasta korjaushankkeesta.
Toteutussuunnittelu
Toteutussuunnittelussa nimensä mukaisesti laaditaan työn toteuttamista varten tarvittavat suunnitelmat. Laadimme tarvittavat pää-, rakennus- ja rakennesuunnitelmat ja piirustukset hankekohtaisesti. Contrustin tavoitteena on laatia aina asiakkaalle soveltuvat ja laadukkaat suunnitelmat.
Meiltä saat hankkeen rakennus-, rakenne- ja pääsuunnittelun sekä yhteistyökumppaniemme kautta LVI- ja sähkösuunnittelun, mikäli projektin toteuttaminen niitä vaatii. Teetetyt toteutussuunnitelmat toteutetaan ensisijaisesti työmaata ja varsinaista toteutusta varten, mutta toteutussuunnitelmilla on myös tärkeä rooli urakan kilpailutuksessa ja mahdollisen rakennusluvan hakemisessa.
Rakennussuunnittelu
Rakennussuunnittelua kutsutaan monesti arkkitehtisuunnitteluksi. Rakennussuunnittelijana voi toimia myös muut suunnittelualat tai osaavat ammattilaiset omien pätevyyksien niin salliessa. Rakennussuunnittelijan tehtävänä ja vastuulla korjaushankkeissa on suunnitella muutokset tai korjaukset tilaajan tarpeita kuunnellen ja rakennusten ympäristöön sopien. Arkkitehdeillä ja rakennusarkkitehdeilla on parhaat kyvyt ja pätevyys toimia rakennushankkeissa rakennussuunnittelijana. Rakennussuunnittelija vastaa hankkeiden pää- ja työpiirustuksien laatimisesta.
Rakennussuunnittelija käy keskusteluita monissa rakennushistoriallisesti arvokkaissa rakennuksissa tehtävissä hankkeissa rakennusvalvontojen lupakäsittelijöiden, kaupunginmuseoiden ja konservaattoreiden kanssa, jotta voidaan löytää parhaat tavat palauttaa rakennuksen alkuperäinen loisto ja yhteensopivuus ympäröivään kaupunkirakenteeseen. Luonnollisesti rakennussuunnittelija pyrkii aina samalla löytämään keinoja ja ratkaisuja, joilla rakennushankkeeseen ryhtyvän tarpeet saadaan toteutettua.
Pääsuunnittelu
Pääsuunnittelijan ohjaa suunnitteluryhmää ja vastaa yleisellä tasolla laadusta ja kokonaisuuden toimivuudesta. Hankkeissa pääsuunnittelija ja projektinjohtaja tekevät yhteistyötä monissa tehtävissä. Pääsuunnittelijan vastuisiin kuuluu myös varmistaa lähtötietojen riittävyys, sekä käydä rakennushankkeeseen ryhtyvän kanssa läpi rakennuksen historiaa, aiemmin tehtyjä muutoksia ja rakennuksen ominaispiirteitä. Pääsuunnittelija käy läpi eri suunnittelijoiden kanssa suunnitelmat ja niiden riittävyyden hyvän laadun varmistamiseksi.
Pääsuunnittelija toimii valtaosassa hankkeita yhteyshenkilönä taloyhtiöiden ja rakennusvalvontojen sekä muiden viranomaistahojen kanssa. Pääsuunnittelija osallistuu monissa laajemmissa hankkeissa työmaavaiheessa pidettäviin kokouksiin ja toimii samalla yhteyshenkilönä muiden suunnittelijoiden kanssa.