Pihat ja salaojat

Kumppanisi taloyhtiöiden korjaushankkeissa.

Salaojat ovat rakennuksen ympärillä ja toisinaan rakennuksen alla kulkevia rei’itettyjä putkia, joita käytetään perustusten ja maaperän kuivattamiseen rakennuksen vierustalla. Toimivan salaojajärjestelmän ja perusmuurin vedeneristyksen tehtävänä on estää kosteuden pääsyn rakenteisiin haitallisissa määrin. 

Toimimaton salaojajärjestelmä sekä riittämätön perusmuurin vedeneristys voivat aiheuttaa liiallista kosteusrasitusta rakenteille. Salaojajärjestelmän kunto selvitetään kuntotutkimuksella. Korjaustarve ja -laajuus tulee kuitenkin aina selvittää tapauskohtaisesti asiantuntijan kanssa.

Salaojaremontit ovat melko kalliita, joten on syytä aina paneutua huolellisesti nykytilanteeseen ja korjaustarpeeseen. Salaojaremontteja tulee arvioida kokonaisuutena ja siinä tulee ottaa huomioon mm. rakennuksen sijainti, maaston muodot, maaperän tyyppi sekä rakennuksen erityispiirteet.

Pihat sekä niiden viihtyvyyden, toiminnallisuuden ja ulkonäön parantamiseen tähtäävät remontit ovat harvoin kiinteistöjen korjauslistan kärkipäässä. Tähän on hiljalleen tulossa muutosta, sillä ihmiset viettävät nykyään paljon aikaa kotona ja yhteisöllisyyttä pyritään useissa taloyhtiöissä parantamaan.

Hyvin usein pihoja kunnostetaan muiden remonttien yhteydessä. Yleisimmät näistä ovat salaoja-, julkisivu- ja linjasaneeraushankkeet. Nämä hankkeiden yhdistämiset ovat usein perusteltuja, mutta myös puhtaasti pihojen korjaukseen liittyvät hankkeet ovat lisääntymään päin. Pihakorjauksessa tyypillisesti uusitaan asfaltointia ja muita pintarakenteita, kasvillisuutta, leikkipaikkoja sekä muutetaan tai siirretään toimintoja. Pihan kunnostuksella saadaan usein merkittävä parannus pihan ulkoasuun ja toimivuuteen.

Salaojaremontteihin liittyen arvioimme aina tapauskohtaisesti, mikä on järkevin korjaustapa ja korjauskokonaisuus. Teemme aina kohteeseen soveltuvat salaojaremonttiin tarvittavat korjaussuunnitelmat. Pihoihin ja niiden remontoimiseen liittyen laadimme tarvittavat rakennesuunnitelmat. Meidän yhteistyökumppaneiden kautta tarjoamme tarvittaessa myös hankkeelle LVI-, sähkö- ja arkkitehtisuunnitelmat.

Etsitkö luotettavaa insinööritoimistoa kumppaniksi?

Olet tullut oikeaan paikkaan. Jätä tästä yhteydenottopyyntö ja keskustellaan tarkemmin asiasta. 


    Lähettämällä yhteydenottopyynnön hyväksyt tietojesi tallentamisen vastausten käsittelyn ajaksi. Rekisteriseloste.

    Lataa uusin lehtemme!

    Tilaa uusin asiakaslehtemme sähköpostiisi. Jätä yhteystietosi tähän!

      Tilaamalla lehden hyväksyt tietojen tallentamisen. Voit poistua uutiskirjelistalta koska vain sähköpostilinkistä.